Ακόμη μια πρωτιά στην Ευρώπη κέρδισε η Ελλάδα για τον κλασσικό μαλάκα Έλληνα οδηγό
Και στο τηλέφωνο του μιλάει, και τα ποτά του πίνει και τις βρισιές του ρίχνει

Ευέξαπτοι, νευρικοί και εξαρτημένοι από το κινητό τους και τέρμα νυσταγμένοι εμφανίζονται οι Έλληνες οδηγοί σύμφωνα με πανευρωπαϊκή έρευνα που παρουσίασε το Ίδρυμα Vinci Autoroutes.

Άλλη μια πρωτιά κατέκτησε ο Ελλάδα μιας και οι Έλληνες οδηγοί, σύμφωνα με το Ίδρυμα Vinci Autoroutes, κατατάσσονται στην πρώτη θέση επικίνδυνης οδήγησης αναφορικά με τη χρήση συνδεδεμένων συσκευών, ενώ οι ίδιοι φυσικά θεωρούν τους εαυτούς τους καλούς οδηγούς βαθμολογώντας τους με 7,9 στα 10.

Από όλους αυτούς τους καταπληκτικούς Έλληνες οδηγούς, ο 1 στους 3 παραδέχεται ότι σε φάσεις που οδηγούσε κουρασμένος, τον έχει ψιλοπάρει για λίγο στο τιμόνι.

Φυσικά όμως αυτό διαρκεί λίγα δευτερόλεπτα, γιατί ο Έλληνας οδηγός από την άλλη δεν μπορεί να διαθέσει και πολύ χρόνο στον ύπνο πίσω από το τιμόνι, μιας και έχει να κάνει πολλά άλλα πράγματα την ίδια στιγμή, όπως: να μιλάει στο τηλέφωνο (55%), να στέλνει emails/sms (34%)διαβάζει εφημερίδα (7%) και φυσικά να βρίζει τους άλλους οδηγους (70%), αλλά ταυτόχρονα να φοβάται την επιθετικότητα από τους άλλους οδηγούς (83%).

Μάλιστα από τους Έλληνες οδηγούς που είναι κάτω των 35 ετών, το 50% στέλνει από το κινητό του μηνύματα, σναπτσατ, email και τα σχετικά.

Επίσης σύμφωνα με την ίδια έρευνα οι Ελληνες οδηγοί οδηγούν συχνά μεθυσμένοι, δεν τηρούν τα όρια ταχύτητας και θεωρούν το φλας πολυτέλεια. Το 52% δεν φοράει ζώνη ασφαλείας, το 47% συνεχίζουν να οδηγά παρά την κόπωση και τo 62% θεωρεί περιττή την τήρηση αποστάσεων ασφαλείας θεωρώντας απλώς κενό χώρο, το χώρο μεταξύ των δύο οχημάτων.

Πηγή

Instagram... δεν έχουμε. Ούτε Facebook έχουμε. Twitter (ή Χ ή όπως αλλιώς το λένε)... ούτε από αυτό έχουμε.

Έχουμε όμως Google News (ακολούθησέ μας για να βλέπεις τις νέες μας αναρτήσεις) και Dailymotion (για να βλέπεις τις βιντεάρες μας)

Πως σου φάνηκε;


Θα να σου αρέσουν και αυτά

Σχόλια

https://www.mybites.gr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Γράψε εσύ το πρώτο σχόλιο για αυτό