Ανέβασμα φωτογραφιών στο Ιnstagram από τον υπολογιστή μέσω του Windowed
Μια νέα μικρή εφαρμογή διευκολύνει την ανάρτηση φωτογραφιών στο Ιnstagram από έναν οποιοδήποτε επιτραπέζιο υπολογιστή.
To Instagram συνεχίζει να επιτρέπει το ανέβασμα υλικού μόνο μέσω έξυπνων συσκευών, κάτι που δυσκολεύει ορισμένους χρήστες, οι οποίοι βρίσκουν χρονοβόρα τη διαδικασία μεταφοράς των φωτογραφιών τους από τον υπολογιστή στο smartphone.

Το Instagram παραμένει πιστό στο «στιγμιαίο» επιτρέποντας μόνο το ανέβασμα φωτογραφιών μέσω της εφαρμογής για κινητά ή μέσω ενός browser (πάλι μόνο για κινητά), κάτι που συχνά αποτελεί ένα απογοητευτικό εμπόδιο για όσους φωτογράφους χρησιμοποιούν DSLR κάμερες. Ωστόσο, ένας φωτογράφος και φοιτητής μηχανικής, o Felix Sun ανέπτυξε μια λύση που παρακάμπτει το σύστημα του Instagram - το Windowed είναι ένα ελεύθερο λογισμικό ανοικτού κώδικα που επιτρέπει το ανέβασμα φωτογραφιών στο Instagram από desktop υπολογιστές. Bέβαια, η ιδέα πίσω από το Windowed δεν είναι εντελώς νέα. Δεδομένου ότι η κορυφαία φωτογραφική εφαρμογή σάς επιτρέπει να ανεβάζετε φωτογραφίες από browser κινητού, ένα κομμάτι κωδικοποίησης μπορεί να παραπλανήσει την πλατφόρμα έτσι ώστε να σκεφτεί ότι ένας browser στην επιφάνεια εργασίας είναι στην πραγματικότητα ένα κινητό. Το Windowed μεταμορφώνει ουσιαστικά το ανέβασμα (ένα παρόμοιο κόλπο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την αποθήκευση των φωτογραφιών του Instagram) αφού στην πραγματικότητα είναι ένας web browser με κώδικα για κινητά, έτσι ώστε το Instagram να πιστεύει ότι χρησιμοποιείτε ένα smartphone.

Το Windowed δεν συλλέγει πληροφορίες του Instagram και δεν έχει καμία πρόσβαση στο λογαριασμό σας. Αυτή η νέα πλατφόρμα δεν έχει επίσης καμία σχέση με το Instagram, κάτι που δεν εγγυάται ότι το Instagram δεν θα αναπτύξει τρόπους να μπλοκάρει το Windowed στο μέλλον. Βλέπετε το Instagram αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς και εάν η ανάπτυξη συνεχίσει, η πλατφόρμα θα έχει δισεκατομμύρια χρήστες τον επόμενο χρόνο. Βέβαια, τώρα επικεντρώνεται στην άμεση, γρήγορη κοινή χρήση, γεγονός που καθιστά δύσκολο τον προγραμματισμό αναρτήσεων, μια λειτουργία διαθέσιμη στο Facebook και στο Twitter (μέσω εφαρμογών τρίτων όπως το Hootsuite), ενώ αφήνει να γίνεται το ανέβασμα μόνο από κινητές συσκευές. Από την άλλη, ενώ το ανέβασμα μιας φωτογραφίας που δεν τραβήχτηκε από ένα smartphone είναι δυνατή χάρη σε ενσωματωμένα εργαλεία Wi-Fi που υπάρχουν σε πολλές νέες κάμερες ή το AirDrop ή ακόμα και μέσω email στον ίδιο σας τον εαυτό, αυτός ο τρόπος αντιμετώπισης σημαίνει ότι οι φωτογραφίες που δεν είναι από smartphone δεν έχουν το «insta» που έκανε μόδα η εφαρμογή. Κι όμως η εφαρμογή του Felix Sun, αν και ανεπίσημη, είναι άκρως πρακτική γιατί μπορεί σκαλίζοντας το φωτογραφικό σας αρχείο στον υπολογιστή να βρείτε κάτι που θα θέλετε να το ανεβάσετε αυτόματα στο Ιnstagram και θα το κάνει χωρίς τον παραμικρό κόπο ή παράκαμψη άλλων μέσων. Σε μια πρώτη δοκιμή που κάναμε (σε Mac περιβάλλον) η φωτογραφία ανέβηκε μέσα σε λίγα μόνο δευτερόλεπτα, χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση, σαν να βρήκε το δρόμο της μέσα από την επίσημη εφαρμογή του μέσου. Το Windowed διατίθεται δωρεάν και σας κοστίζει μόνο 32ΜΒ στο σκληρό δίσκο σας. Μπορείτε να το βρείτε από εδώ.

Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή

Instagram... δεν έχουμε. Ούτε Facebook έχουμε. Twitter (ή Χ ή όπως αλλιώς το λένε)... ούτε από αυτό έχουμε.

Έχουμε όμως Google News (ακολούθησέ μας για να βλέπεις τις νέες μας αναρτήσεις) και Dailymotion (για να βλέπεις τις βιντεάρες μας)

Πως σου φάνηκε;


Θα να σου αρέσουν και αυτά

Σχόλια

https://www.mybites.gr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Γράψε εσύ το πρώτο σχόλιο για αυτό