Ποιος εκπληκτικός παίκτης ήταν το πρότυπο για το logo του NBA;
To λογότυπο αποφέρει κέρδη περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια! Με ποια κριτήρια τον επέλεξε ο σχεδιαστής

Το λογότυπο του ΝΒΑ είναι ένα από τα πιο διάσημα αθλητικά εμπορικά σήματα. Εκπροσωπεί το καλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ στον κόσμο και ετησίως πληρώνονται για τα δικαιώματα χρήσης του σήματος, περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια!

Η κίνηση με την μπάλα που κάνει ο παίκτης στο σήμα δεν είναι αποτέλεσμα γραφιστικής φαντασίας, αλλά ακριβής απεικόνιση του Τζέρι Γουέστ, θρυλικού πλέι μέικερ των Λος Άντζελες Λέικερς.
O Γουέστ, γνωστός με το ψευδώνυμο «Mr. Clutch», επειδή στα δύσκολα έδινε πάντα λύσεις, έκανε καριέρα φορώντας τη φανέλα με το νούμερο 44.  Έβαλε 25.000 πόντους με μέσο όρο περίπου 27 ανά παιχνίδι, πήρε 5.365 ριμπάουντ και έδωσε 6.238 ασίστ.
Πήρε το πρωτάθλημα το 1972 και έχει άπειρες διακρίσεις σε all star  παιχνίδια και στην κανονική περίοδο. Είναι ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής.
Θεωρείται από τους ικανότερους σκόρερ στην ιστορία του NBA.

Η έμπνευση ανήκε σε διαφημιστική εταιρεία και στον σχεδιαστή Αλαν Σίγκελ, ο οποίος έψαξε στα φωτογραφικά αρχεία αθλητικού περιοδικού και ανάμεσα σε χιλιάδες φωτογραφίες, ξεχώρισε τη συγκεκριμένη.

Όπως ανέφερε: “Βρήκα αυτή τη φωτογραφία του Γουέστ να ντριμπλάρει στο γήπεδο. Έχοντας μεγαλώσει στη Νέα Υόρκη και πηγαίνοντας με τον πατέρα μου συχνά στο Madison Square Garden για τους Νικς, τον είδα αρκετές φορές να αγωνίζεται”.

“Πήρα αυτή την εικόνα και τη χάραξα. Ήταν τέλεια. Ήταν κατακόρυφη και είχε αίσθηση κίνησης. Ήταν από εκείνες τις στιγμές που σου κάνουν κλικ”.

«Θέλαμε να «πιάνει» το νόημα του παιχνιδιού, να είναι αναγνωρίσιμο, δυναμικό, αέρινο, πατριωτικό και εμπορικό», έλεγε ο κομισάριος του NBA, Γουόλτερ Κένεντι. Και έκανε διάνα. Αυτό το ανθρωπάκι στο σήμα είναι παγκοσμίως γνωστό, τόσο όσο και το σήμα διάσημων αναψυκτικών.

Πηγή

Instagram... δεν έχουμε. Ούτε Facebook έχουμε. Twitter (ή Χ ή όπως αλλιώς το λένε)... ούτε από αυτό έχουμε.

Έχουμε όμως Google News (ακολούθησέ μας για να βλέπεις τις νέες μας αναρτήσεις) και Dailymotion (για να βλέπεις τις βιντεάρες μας)

Πως σου φάνηκε;


Θα να σου αρέσουν και αυτά

Σχόλια

https://www.mybites.gr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Γράψε εσύ το πρώτο σχόλιο για αυτό