Πώς να καταλάβετε ότι ένα φιλμ είναι «πατάτα», χωρίς να χρειαστεί καν να το δείτε…
Ορίστε 5 ενδείξεις γιατί δεν είναι καιροί αυτοί για να χάνετε ούτε χρόνο ούτε χρήμα...

Πόσες φορές έχουμε δει ένα τρέιλερ που μας έκανε να σηκωθούμε από τον καναπέ και να πάμε σινεμά; Πόσες φορές επίσης, το τρέιλερ αυτό μας κορόιδεψε με τον χειρότερο τρόπο και χάσαμε και τα λεφτά μας και τον πολύτιμο χρόνο μας; Ειδικά, σε μια εποχή που έχουμε τόσο πολλές επιλογές οικιακής διασκέδασης που δεν υπάρχει περιθώριο για λάθη, είτε επιλέγετε σινεμά είτε streaming στο σαλόνι.

Για να μην την ξαναπατήσετε λοιπόν, αυτά είναι 5 σημάδια που συνηγορούν ότι το φιλμ που σκέφτεστε να δείτε είναι πιο κοντά στην «μούφα», παρά στο αριστούργημα…

Εμπάργκο στις κριτικές

Όταν το στούντιο αισθάνεται ότι έχει κάτι πολύ δυνατό στα χέρια του κέιμενα για την ταινία έρχονται από όλες τις μεριές, πολλούς μήνες πριν την κυκλοφορία της. Αν, λοιπόν, φτάνει η μέρα της εξόδου της στα σινεμά και δεν έχετε διαβάσει ούτε αράδα κριτικής σημαίνει πως η εταιρία παραγωγής έχει κάνει εμπάργκο προσπαθώντας να ελαχιστοποιήσει τη ζημιά από το αναμενόμενο θάψιμο.

Διάρκεια < 90 λεπτά

ΟΚ, πολλές φορές τα φιλμ που διαρκούν πάνω από 2 ώρες, ας πούμε, είναι αποτελέσματα μεγαλομανίας (στα όρια της ύβρεως) του σκηνοθέτη. Αν, όμως, η ταινία στην οποία είστε διατεθειμένοι να χαρίσετε το απόγευμά σας διαρκεί λιγότερο από 90 λεπτά, σημαίνει συνήθως ένα και μόνο πράγμα, με ελάχιστες εξαιρέσεις: την έχουν πετσοκόψει στο μοντάζ μπας και γίνει πιο συμπαγής και βλέπεται.

Φήμες σχετικά με την παραγωγή

Έχει αλλάξει η ημερομηνία κυκλοφορίας; Έχουν γίνει επιπλέον γυρίσματα; Έχουν φύγει σημαντικά μέλη της ομάδας παραγωγής πριν ολοκληρωθούν τα γυρίσματα;. Κυκλοφορούν φήμες ότι οι ηθοποιοί σφάζονται; Ε, μην πάτε να δείτε αυτήν την ταινία.

«Γυμνά» πόστερ

Συνήθως στις αφίσες φιλοξενούνται αποσσπάσματα από τις σημαντικότερες διθυραμβικές κριτικές για μια ταινία. Αν μια αφίσα, λοιπόν, δεν αναφέρει τίποτα από καλές κριτικές, είναι γιατί δεν υπάρχουν. Άρα, δείτε τηλεόραση ή δορυφορική εκείνη τη μέρα.

Συνεντεύξεις για οτιδήποτε άλλο εκτός από την ταινία

Αν οι ηθοποιοί πιστεύουν ότι η ταινία τους είναι καλή τότε δεν σταματάνε να μιλάνε γι’ αυτή. Αν όμως, ξέρουν ότι έπαιξαν σε κάτι που δεν έχει καμία υπόσταση, τότε μάλλον στις συνεντεύξεις προώθησής της θα μιλάνε περί ανέμων και υδάτων.

Stay tuned... Τα πιο ξεχωριστά άρθρα στον τοίχο σου!

Φτιάξε το δικό σου άρθρο, λίστα, poll, quiz ή δείξε ενδιαφέροντα video και φωτογραφίες

Φτιάξε κάτι δικό σου

Θα σου αρέσουν και αυτά

Ρίξε μια ματιά και σε αυτά!

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ;