Ένα ζεστό ρόφημα το καλοκαίρι… δροσίζει καλύτερα!
Είτε το πιστεύετε είτε όχι, είναι αλήθεια όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες.

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από την απόλαυση ενός καυτού τσαγιού μια καλοκαιρινή μέρα με υψηλές θερμοκρασίες… Είτε το πιστεύετε είτε όχι, είναι αλήθεια όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες. Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι (υπό τις κατάλληλες συνθήκες) ένα ζεστό ρόφημα μπορεί πραγματικά να σας δροσίσει καλύτερα από ένα κρύο.

Ο Δρ Ollie Jay από το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ εξέτασε την αποτελεσματικότητα της κατανάλωσης τόσο ζεστών όσο και κρύων ποτών όταν πρόκειται για τη μείωση της θερμότητας του σώματος. Οι εθελοντές κλήθηκαν να οδηγήσουν ποδήλατα για 75 λεπτά στους 24 °C με 23% σχετική υγρασία. Έπιναν νερό σε τέσσερις διαφορετικές θερμοκρασίες, που κυμαίνονταν από 1,5 °C έως 50 °C.

Τα αποτελέσματα; Η έρευνα εξηγεί: “Μετά την κατάποση του ζεστού ποτού, η συνολική αποθήκευση θερμότητας σώματος ήταν στην πραγματικότητα χαμηλότερη μετά την άσκηση παρά με τα πιο δροσερά ποτά”. Κι αυτό έχει να κάνει με τον ιδρώτα και πώς επηρεάζεται από τη θερμοκρασία του ποτού. Ο ιδρώτας (ή, το πιο σημαντικό, η εξάτμιση του ιδρώτα) είναι το κλειδί για την επίτευξη της ομοιόστασης μετά την άσκηση. Όταν κάποιος πίνει ένα ζεστό ρόφημα, το σώμα αναζητά την παραγωγή ιδρώτα που με τη σειρά της μειώνει την εσωτερική θέρμανση, δροσίζοντας το σώμα.

Instagram... δεν έχουμε. Ούτε Facebook έχουμε. Twitter (ή Χ ή όπως αλλιώς το λένε)... ούτε από αυτό έχουμε.

Έχουμε όμως Google News (ακολούθησέ μας για να βλέπεις τις νέες μας αναρτήσεις) και Dailymotion (για να βλέπεις τις βιντεάρες μας)

Πως σου φάνηκε;


Θα να σου αρέσουν και αυτά

Σχόλια

https://www.mybites.gr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Γράψε εσύ το πρώτο σχόλιο για αυτό