Γνωρίζεις ποια Ελληνική πόλη είναι το νοτιότατο όριο της Ευρώπης;
Μαγεύει κάθε επισκέπτη με την απαράμιλλη ομορφιά της, τα ιστορικά μνημεία, τις εκτεταμένες παραλίες αλλά και την ζεστή φιλοξενία των κατοίκων της.

Στην άκρη της Ελλάδας στη λεβεντογέννα Κρήτη υπάρχει μια όμορφη σύγχρονη πόλη που αποτελεί το νοτιότερο άκρο της Ευρώπης. Μαγεύει κάθε επισκέπτη με την απαράμιλλη ομορφιά της, τα ιστορικά μνημεία, τις εκτεταμένες παραλίες αλλά και την ζεστή φιλοξενία των κατοίκων της.

Πρόκειται για την Ιεράπετρα, μία από τις σπουδαιότερες πόλεις της Κρήτης και η μεγαλύτερη του νομού Λασιθίου. Κτισμένη στην θέση της αρχαίας πόλης, βρίσκεται σε μια ιδιαίτερα στρατηγική θέση από την οποία παρατηρεί το Λιβυκό πέλαγος και τις νότιες ακτές της Κρήτης. Είναι η νοτιότερη πόλη της Ευρώπης, με θαυμάσιο κλίμα και μεγάλη ηλιοφάνεια. Απέχει 35 km νότια από τον Αγιο Νικόλαο.

Αναμφισβήτητα η Ιεράπετρα είναι ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός μιας και είναι ευνοημένη από τη θέση της. Αλλώστε υπήρξε ανέκαθεν σημαντικό κέντρο για την Κρήτη.

Μια ζωντανή, γοητευτική πόλη, χτισμένη δίπλα στη θάλασσα, με μια όμορφη παραλία στο πιο κεντρικό σημείο. Θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε ξεχωριστή μιας και είναι από τις πιο εύφορες περιοχές στην Ελλάδα συνεπώς και μια από τις πιο παραγωγικές αλλά και πλουσιότερες…

Η γοητευτική Ιεράπετρα αποτελεί πόλο έλξης Ελλήνων, Ρώσων, Ιταλών και  Γερμανών επισκεπτών εξαιτίας των βραβευμένων παραλιών της,(χρυσό  πανευρωπαϊκό  βραβείο παραλιών).

Χαρακτηριστικό της η έντονη νυχτερινή ζωή, που ξεκινάει από τα ρακάδικα, τα κομψά εστιατόρια και τα cafe της παραλίας και τελειώνει στα γραφικά μπαράκια στα όμορφα σοκάκια της.Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που διαδραματίζονται τα <Κύρβεια> πολιτιστικές εκδηλώσεις με πολλές συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις.

Τip 1:Μια βόλτα στην παραθαλάσσια περατζάδα μέχρι το Ενετικό φρούριο «Κάλες», αξίζει πραγματικά…

Τip 2: Εξορμήστε στην ημιορεινή ενδοχώρα με μοναδικά φυσικά μνημεία, όπως το φαράγγι του Χα, το δάσος του Σελάκανου αλλά και στο παραδεισένιο νησάκι Χρυσή.

Πηγή

Instagram... δεν έχουμε. Ούτε Facebook έχουμε. Twitter (ή Χ ή όπως αλλιώς το λένε)... ούτε από αυτό έχουμε.

Έχουμε όμως Google News (ακολούθησέ μας για να βλέπεις τις νέες μας αναρτήσεις) και Dailymotion (για να βλέπεις τις βιντεάρες μας)

Πως σου φάνηκε;


Θα να σου αρέσουν και αυτά

Σχόλια

https://www.mybites.gr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Γράψε εσύ το πρώτο σχόλιο για αυτό