Η επιστήμη μίλησε: Αυτό είναι το ιδανικό τυρί για πίτσα
Βασικό συστατικό της είναι το τυρί, ποιο είδος και σε ποιο συνδυασμό όμως δίνουν το τέλειο αποτέλεσμα στην αγαπημένη σας πίτσα;

Είναι μια από τις αγαπημένες γεύσεις μικρών και μεγάλων και οι παραλλαγές της μπορούν να ικανοποιήσουν όλα τα γούστα.

Βασικό συστατικό της είναι το τυρί, ποιο είδος και σε ποιο συνδυασμό όμως δίνουν το τέλειο αποτέλεσμα στην αγαπημένη σας πίτσα;

Απάντηση στο ερώτημα θέλησαν να δώσουν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Όκλαντ, οι οποίοι μελέτησαν και κατέληξαν στον ιδανικό συνδυασμό τυριών που προσφέρει στην πίτσα την καλύτερη δυνατή υφή και γεύση.

Οι ερευνητές αξιολόγησαν διαφορετικά είδη τυριών: μοτσαρέλα, τσένταρ, κόλμπι, ένταμ, έμενταλ, γραβιέρα, και προβολόνε για να δουν πόσο καλά λιώνουν και πόσο επηρεάζεται η υφή και η σύνθεσή τους κατά τη διάρκεια του ψησίματος, καθώς και αν κάνουν τις λατρεμένες «φουσκάλες» στην πίτσα.

Διαπίστωσαν λοιπόν ότι η ελαστικότητα, η περιεκτικότητα σε λάδι, η υγρασία, η επίδραση του νερού και η «θερμοκρασία μετάπτωσης», είναι παράγοντες που επηρεάζουν την ομοιομορφία του χρώματος των τυριών.

Μια επαρκής ποσότητα του «λαδιού» εμποδίζει την εξάτμιση της υγρασίας, έτσι η γραβιέρα και το προβολόνε δεν ψήνονται ομοιόμορφα, ενώ το έμενταλ δεν αλλάζει καν χρώμα.

Μετά από αρκετά πειράματα, οι ερευνητές κατέληξαν ότι το ιδανικό τυρί για πίτσα είναι ένας συνδυασμός τσένταρ και μοτσαρέλας.

Πηγή

Instagram... δεν έχουμε. Ούτε Facebook έχουμε. Twitter (ή Χ ή όπως αλλιώς το λένε)... ούτε από αυτό έχουμε.

Έχουμε όμως Google News (ακολούθησέ μας για να βλέπεις τις νέες μας αναρτήσεις) και Dailymotion (για να βλέπεις τις βιντεάρες μας)

Πως σου φάνηκε;


Θα να σου αρέσουν και αυτά

Σχόλια

https://www.mybites.gr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Γράψε εσύ το πρώτο σχόλιο για αυτό