Η μεγαλύτερη παραλία αμμουδιάς στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι στην Πρέβεζα!
Με μήκος περίπου 25 km, θεωρείται η μεγαλύτερη παραλία αμμουδιάς στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Το Μονολίθι είναι μεγάλη παραλία αμμουδιάς στα δυτικά του Νομού Πρέβεζας με μήκος περίπου 25 km. Θεωρείται η μεγαλύτερη παραλία αμμουδιάς στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το όνομα Μονολίθι (μόνος λίθος) έλαβε η παραλία από μια συστάδα παραλιακών βράχων σε απόσταση 10m από την ακτή (στη θέση καντίνα Α) με μέγεθος 10Χ10m περίπου. Οι βράχοι αυτοί προεξείχαν 1m περίπου από την επιφάνεια της θάλασσας μέχρι το έτος 1943, οπότε Ιταλοί και Γερμανοί στρατιώτες, για ψυχαγωγία, βομβάρδισαν με όλμους το βράχο και τον έσπασαν, οπότε σήμερα είναι ύφαλος στο επίπεδο των υδάτων.

Η ακτή Μονολίθι εκτείνεται ως κυκλικός τομέας με δυτικό προσανατολισμό, μήκους 25Km, από το χωριό Μύτικας Πρέβεζας (ακρωτήριο Κόμαρος) μέχρι το χωριό Καστροσυκιά του Δήμου Πρέβεζας. Το πλάτος της αμμουδιάς και του χειμερίου κύματος είναι περίπου 50-100m και τερματίζει στο αισθητικό δάσος Μονολιθίου και σε υψώματα. Κατά μήκος της παραλίας Μονολίθι, από Νότια προς βόρεια συναντάμε τα χωριά Μύτικας, Κανάλι, Καστροσυκιά.

Instagram... δεν έχουμε. Ούτε Facebook έχουμε. Twitter (ή Χ ή όπως αλλιώς το λένε)... ούτε από αυτό έχουμε.

Έχουμε όμως Google News (ακολούθησέ μας για να βλέπεις τις νέες μας αναρτήσεις) και Dailymotion (για να βλέπεις τις βιντεάρες μας)

Πως σου φάνηκε;


Θα να σου αρέσουν και αυτά

Σχόλια

https://www.mybites.gr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Γράψε εσύ το πρώτο σχόλιο για αυτό