Κι όμως ο Ορέστης Μακρής δεν είχε πιει ποτέ στη ζωή του κρασί!
Ο χαρακτήρας του "μπεκρή" συνδέθηκε τόσο πολύ με τον Ορέστη Μακρή, που ακόμα και σήμερα όταν θέλουμε να πούμε σε κάποιον ότι πίνει πολύ, τον αποκαλούμε με τον όνομα του ηθοποιού.

Κάθε φορά που ο Έλληνας χρησιμοποιεί τον όρο «μεθύστακας», συνειρμικά ο νους του πηγαίνει στην ομώνυμη κινηματογραφική ταινία με πρωταγωνιστή τον πιο γραφικό «Μεθύστακα» της Ελλάδος, τον πιο συμπαθή Έλληνα ηθοποιό, τον Ορέστη Μακρή!.. Κι ενώ η εικόνα, που μας έχει μείνει, είναι ενός ανθρώπου μεθυσμένου, εν τούτοις, ο αλησμόνητος αυτός ηθοποιός δεν είχε πιει ποτέ κρασί στη ζωή του!..

ΗΤΑΝ από τις εκπομπές του Φρέντυ Γερμανού, το «Αλάτι και Πιπέρι», που είχαν αφήσει εποχή στα τηλεοπτικά δρώμενα της Χώρας!.. Μια εκπομπή-σταθμός στην ελληνική τηλεόραση και (γιατί όχι;) ένας «τυφλοσούρτης» για όλους εμάς οι οποίοι στη συνέχεια ασχοληθήκαμε με την τηλεόραση.

Σε μια εκπομπή, λοιπόν, του Φρέντυ Γερμανού, όπου προσκεκλημένος ήταν ο Ορέστης Μακρής, ο οικοδεσπότης της εκπομπής, θέλοντας να πρωτοτυπήσει, έκανε ως δώρο στον ηθοποιό ένα μικρό … βαρέλι, όπου ακούσαμε δια στόματος του Φρέντυ Γερμανού ότι ο Ορέστης Μακρής δεν είχε πιει στη ζωή το ούτε μια σταγόνα κρασί!!

Το 1955 απέδωσε τόσο αληθινά τον χαρακτήρα του μισητού ιδιοκτήτη που έγινε αποδέκτης ευτράπελου επεισοδίου σε κεντρικό δρόμο της Αθήνας θεωρούμενος ως πραγματικός ιδιοκτήτης. Συμμετείχε σε περίπου σαράντα ταινίες παίζοντας χαρακτηριστικούς ρόλους, όπως του μεθυσμένου, του άστοργου, του ανάποδου μα και στοργικού πατέρα. Κάθε ταινία του Ορέστη Μακρή θεωρείται χωρίς υπερβολή και μια ξεχωριστή δημιουργία ρόλου που σήμερα αποτελούν όλοι πρότυπα θεατρικής μελέτης του είδους των.

Ποιος ήταν, όμως, ο Ορέστης Μακρής;

Ο Ορέστης Μακρής (1899-1975), όπως όλοι γνωρίζουν, ήταν ένας μεγάλος Έλληνας ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου.

Γεννήθηκε στη Χαλκίδα και σπούδασε φωνητική μουσική στο ωδείο Αθηνών. Πρωτοεμφανίστηκε στη σκηνή το 1925, ως τενόρος, με το θίασο της Ροζαλίας Νίκα στην οπερέτα «Τρεις αγάπες».

Το 1932 ερμήνευσε για πρώτη φορά το περίφημο νούμερο του «Μεθύστακα», που έμελλε να τον καθιερώσει στο πανελλήνιο ως τον πιο γραφικό μεθύστακα της Ελλάδος!

Σταδιοδρόμησε επίσης και σε άλλους χαρακτηριστικούς τύπους της ελληνικής επιθεώρησης και έπαιξε με ιδιαίτερη επιτυχία στον κινηματογράφο.

Ανάμεσα στις γνωστότερες ταινίες του Ορέστη Μακρή περιλαμβάνονται οι παρακάτω:

«Ο μεθύστακας», «Ο γρουσούζης», «Η κάλπικη λίρα», «Το αμαξάκι», «Μιά λατέρνα, μιά ζωή», «Στουρνάρα 288», «Η κυρά μας η μαμή», «Η θεία από το Σικάγο», «Η Χιονάτη και τα επτά γεροντοπαλίκαρα» κ.ά.

Αποσύρθηκε από τη σκηνή και τον κινηματογράφο το 1967.

Πέθανε στην Αθήνα το 1975, λίγο, μετά την εκπομπή «Αλάτι και Πιπέρι» του Φρέντυ Γερμανού στην οποία ήταν προσκεκλημένος και πρωταγωνιστής!..

✔️ Δες online ταινίες του Ορέστη Μακρή

 

Instagram... δεν έχουμε. Ούτε Facebook έχουμε. Twitter (ή Χ ή όπως αλλιώς το λένε)... ούτε από αυτό έχουμε.

Έχουμε όμως Google News (ακολούθησέ μας για να βλέπεις τις νέες μας αναρτήσεις) και Dailymotion (για να βλέπεις τις βιντεάρες μας)

Πως σου φάνηκε;


Θα να σου αρέσουν και αυτά

Σχόλια

https://www.mybites.gr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Γράψε εσύ το πρώτο σχόλιο για αυτό