Τα 11 βιβλία που πρέπει να διαβάσετε αν θέλετε να γίνετε δισεκατομμυριούχος
Υπάρχει η συνταγή της επιτυχίας και αν ναι πώς θα την... εκτελέσετε;

Το κλειδί της επιτυχίας... πολλοί το ονειρεύονται, όμως δυστυχώς λίγοι είναι εκείνοι που κατορθώνουν τελικά να το κρατήσουν στα χέρια τους και να δρέψουν τους καρπούς του. Υπάρχει όμως συνταγή της επιτυχίας; Μια σειρά από βιβλία αυτο-εκτίμησης και αυτο-οργάνωσης ισχυρίζονται πως υπάρχει.

11 βιβλία, για να ανέλθει κανείς το βουνό της προσπάθειας και των επιδιώξεων, χωρίς να καταλήξει να κοιτά την κορυφή από μακριά, αλλά να κατακτήσει το... οροπέδιο της επιτυχίας. Κάντε "κλικ" στους τίτλους για να μάθετε ακόμη περισσότερα για κάθε βιβλίο ξεχωριστά.

1. Carnegie Dale/Πώς να κερδίζεις φίλους και να επηρεάζεις τους ανθρώπους

Αυτό το βιβλίο μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου! Διεκδίκησε τη δουλειά που θέλεις, και κέρδισέ την! Πάρε τη δουλειά που έχεις, και βελτίωσέ την! Σε όποια θέση κι αν βρίσκεσαι, κάνε την αποδοτική για λογαριασμό σου! Οι ακλόνητες, δοκιμασμένες στο χρόνο συμβουλές του Ντέηλ Κάρνεγκι έχουν βοηθήσει αμέτρητους ανθρώπους να ανέβουν τη σκάλα της επιτυχίας στην επαγγελματική και στην προσωπική τους ζωή.

Ένα από τα σημαντικότερα, πρωτοποριακά βιβλία όλων των εποχών, το "Πώς να κερδίζεις φίλους και να επηρεάζεις τους ανθρώπους" θα σε διδάξει:

- Τους έξι τρόπους για να αρέσεις στους ανθρώπους.

- Τους δώδεκα τρόπους για να συμφωνούν οι άλλοι με τις απόψεις σου.

- Τους εννέα τρόπους για να αλλάζεις τους ανθρώπους χωρίς να προκαλείς δυσαρέσκειες... και πολλά άλλα.

Ο Ντέηλ Κάρενγκι προσφέρει μια σειρά από πρακτικές συμβουλές που θα σου είναι χρήσιμες σε όλη σου τη ζωή! Το βιβλίο "Πώς να κερδίζεις φίλους και να επηρεάζεις τους ανθρώπους" ασχολείται με τα θεμελιώδη συναισθήματα και ιδέες. Είναι συναρπαστικό στην ανάγνωση και εύκολο στην εφαρμογή του. Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αξιοποιήσει αυτό το μπεστ-σέλερ του Ντέηλ Κάρνεγκι, το οποίο έχει ξεπεράσει τα 15 εκατομμύρια πωλήσεις, για να μάθουν πώς να ζουν καλά και να ευημερούν.

2. Hill Napoleon/Γίνετε πλούσιοι

Ο Ναπολέων Χιλ (1883 - 1970) για περισσότερα από είκοσι χρόνια ερεύνησε και μελέτησε την ανθρώπινη ψυχολογία. Οι ιδέες του ήταν κάτι παραπάνω από πρωτοποριακές. Σήμερα, χιλιάδες βιβλία αναφέρουν τον Ναπολέοντα Χίλ, τις διδαχές και τα ρητά του. Αναμφίβολα ο Χιλ είναι μακράν ο επηρεαστικότερος συγγραφέας βιβλίων αυτοβοήθειας.

3. Collins Jim/Good to Great

Μπορεί μια καλή επιχείρηση να γίνει εξαιρετική και αν ναι πως; Μετά από πέντε χρόναι έρευνας ο Collins καταλήγει στο συμπέρασμα πως η μετάβαση από το καλό στο καλύτερο όντως συμβαίνει. Στο βιβλίο αυτό αποκαλύπτει και υπογραμμίζει τις παραμέτρους που επιτρέπουν σε κάθε είδους επιχείρηση να κάνει ένα άλμα στο τέλειο. Ένα σύγγραμα που παραθέτει αποδείξεις και κυρίως προσφέρει μοναδικές ιδέες για ενδιαφερόμενους που διαβάζονται "νεράκι".

4. Tolle Eckhart/Η Δύναμη του Τώρα

Για να ταξιδέψουμε στη "Δύναμη του Τώρα", θα χρειαστεί να αφήσουμε πίσω μας τον αναλυτικό μας νου. Από την αρχή του βιβλίου, ανεβαίνουμε με ταχύτητα σε ένα πολύ μεγαλύτερο υψόμετρο, όπου αναπνέει κανείς πιο ελαφρύ αέρα, τον αέρα της πνευματικότητας.

Παρ' όλο που το ταξίδι παρουσιάζει πολλές προκλήσεις, ο Έκχαρτ Τόλε, για να μας καθοδηγήσει, χρησιμοποιεί απλή γλώσσα και γραφή σε μορφή ερωταποκρίσεων. Οι ίδιες οι λέξεις είναι οι οδικές πινακίδες.

5. Gladwell Malcom/Οι άνθρωποι που ξεχωρίζουν

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί ορισμένοι άνθρωποι είναι τόσο επιτυχημένοι και πώς κατορθώνουν να ξεχωρίσουν από το πλήθος; Αυτό το παγκόσμιο μπεστ-σέλερ δίνει μια νέα, συναρπαστική εκδοχή για την επιτυχία και τους παράγοντες που οδηγούν σε αυτήν! Ποιο είναι, λοιπόν, το μυστικό της επιτυχίας; Τις περισσότερες φορές, οι ιστορίες για την επιτυχία εστιάζουν στην ευφυΐα και τη φιλοδοξία. Στο βιβλίο αυτό, η εκδοχή για την πραγματική ιστορία της επιτυχίας είναι πολύ διαφορετική, πιο τολμηρή και πολύ πιο ενδιαφέρουσα!

Ο Μάλκολμ Γκλάντγουελ εξετάζει τις ζωές ανθρώπων που έχουν ξεχωρίσει -από τους Μπιτλς μέχρι τον Μπιλ Γκέιτς- και μας αποκαλύπτει τι κοινό έχουν μεταξύ τους. Βλέπει πίσω από τις θεαματικές επιδόσεις, τους μύθους και τους θρύλους, και μας φανερώνει τι είναι αυτό που εξηγεί πραγματικά την εξαιρετική επιτυχία ορισμένων ανθρώπων. Φαίνεται, τελικά, ότι το πραγματικό μυστικό της επιτυχίας είναι κάτι αναπάντεχα απλό, το οποίο εξαρτάται αποκλειστικά από ελάχιστα σημεία καμπής στις ιστορίες της ζωής των ανθρώπων -την κουλτούρα μέσα στην οποία μεγαλώνουν και τον τρόπο με τον οποίο αξιοποιούν τον χρόνο τους.

6. Touch Paul/Πώς να μεγαλώσετε σωστά τα παιδιά σας

Γιατί κάποια παιδιά πετυχαίνουν στη ζωή τους και κάποια άλλα όχι; Συνήθως αναζητούμε την απάντηση στην ευφυΐα. Πετυχαίνουν τα παιδιά που παίρνουν υψηλούς βαθμούς στα μαθήματα και στις εξετάσεις. Ο Πολ Ταφ ισχυρίζεται ότι η επιτυχία έγκειται στο χαρακτήρα. Χαρακτηριστικά, όπως επιμονή, περιέργεια, αυτοέλεγχος, αισιοδοξία και ευσυνειδησία παίζουν σημαντικό ρόλο.

Μέσα από έρευνες, μελέτες και πραγματικές περιπτώσεις παιδιών, εντοπίζει τη στενή σχέση ανάμεσα στο στρες κατά την παιδική ηλικία και την επιτυχία. Ξεσκεπάζει τους τρόπους με τους οποίους οι γονείς προετοιμάζουν, ή και όχι, τα παιδιά τους για την ενηλικίωση. Και μας προσφέρει νέες οπτικές για να βελτιώσουμε τις ζωές των παιδιών που μεγαλώνουν σε συνθήκες φτώχειας.

Αυτό το πολύ ενδιαφέρον και ελπιδοφόρο βιβλίο μπορεί να μας βοηθήσει να αλλάξουμε το πώς μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, πώς εφαρμόζουμε το εκπαιδευτικό σύστημα και πώς υφαίνουμε το κοινωνικό δίχτυ ασφαλείας. Θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης για να γίνουμε καλύτεροι γονείς κατανοώντας πρώτα απ' όλα τι σημαίνει να είσαι παιδί.

7. Landes David S./ Ο πλούτος και η φτώχεια των εθνών

Τα τελευταία εξακόσια χρόνια, οι πιο πλούσιες οικονομίες του κόσμου ήταν κατά κύριο λόγο οι ευρωπαϊκές. Αργά στον 20ό αιώνα, η ισορροπία άρχισε να μετατοπίζεται προς την Ασία, όπου χώρες όπως η Ιαπωνία αύξησαν το οικονομικό τους δυναμικό με ρυθμούς εκπληκτικούς. Γιατί αυτά τα κυρίαρχα έθνη στάθηκαν τόσο ευλογημένα και γιατί τόσα άλλα είναι καθηλωμένα στη φτώχεια;

Η απάντηση βρίσκεται σε αυτό το σημαντικό και επίκαιρο βιβλίο, στο οποίο ο Ντέιβιντ Λάντες, με αφορμή το έργο "Ο πλούτος των εθνών" του Άνταμ Σμιθ, διηγείται μια μακρόχρονη γοητευτική ιστορία για το πως σχηματίστηκαν ο πλούτος και η δύναμη στις διάφορες περιοχές του κόσμου: Για τη δημιουργία του πλούτου, για τα μονοπάτια που ακολούθησαν οι νικητές και οι ηττημένοι, για την άνοδο και την παρακμή των εθνών. Μελετά την ιστορία ως μια εξελικτική διαδικασία, επιχειρώντας να κατανοήσει πώς η πολιτισμική πραγματικότητα διάφορων περιοχών του κόσμου οδήγησε ορισμένες χώρες στην οικονομική και στρατιωτική κυριαρχία και στην υλική πρόοδο - ή πώς συνέβαλε στην καθυστέρηση των άλλων.

Σύμφωνα με το συγγραφέα, το κλειδί για την ανακούφιση της φτώχειας στον κόσμο βρίσκεται στην κατανόηση των μαθημάτων της ιστορίας -μαθήματα που παρουσιάζονται με μοναδικά αντικειμενικό τρόπο σε αυτό το εξαιρετικά ενδιαφέρον έργο.

8. Fisher Roger, Ury William L/Getting to Υes

Mια απλή, καθολικά εφαρμόσιμη μέθοδος για τη διαπραγμάτευση προσωπικών και επαγγελματικών διαφωνιών, ώστε η άλλη πλευρά να μην κατορθώσει να σας εξαπατήσει ούτε να σας εκνευρίσει. Tο Πετυχαίνω τη συμφωνία παρέχει μια συνοπτική, βήμα προς βήμα, δοκιμασμένη στρατηγική για να καταλήξετε σε αμοιβαία αποδεκτές συμφωνίες για κάθε είδους διαφωνίες - είτε αυτές αφορούν γονείς και παιδιά, γείτονες, εργοδότες και εργαζόμενους, πελάτες και εταιρείες, ενοικιαστές ή διπλωμάτες.

Περιλαμβάνει ισχυρές τεχνικές διαπραγμάτευσης ώστε να μην εμφανίζεται κανείς αρνητικός σε μια συζήτηση, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως εμφανίζεται παθητικός και δοτικός και τελικά να παίρνει από κάθε επαφή εκείνο που χρειάζεται.

9. Diamond Jared M./Guns, Germs and Steel

Το βιβλίο αυτό δίνει μια πιο σφαιρική εικόνα για τον τρόπο που εξελίσσονται οι κοινωνίες. Αναλύει τον τρόπο που ορισμένοι πολιτισμοί κατόρθωσαν να αντέξουν περισσότερο στο χρόνο από άλλους και πως αυτό επετεύχθη. Είναι μια σειρά από συμπεράσματα για τον τρόπο και τις αιτίες που κάποιοι άνθρωποι υπερέχουν και ξεχωρίζουν από τον περίγυρό τους.

10. Graham Benjamin/The Intelligent Investor

Ένα από τα πιο αναγνωρισμένα βιβλία όλων των εποχών σε ότι αφορά τις επενδύσεις, αποτελεί must για εκείνους που σκοπεύουν να βιοποριστούν και ξεχωρίσουν μέσα από στοχευμένη επένδυση. Ένας από τους πιο επιφανείς Αμερικανούς επιχειρηματίες, ο Warren Buffett, το χαρακτηρίζει ως την καλύτερη επιλογή που τον συντρόφευσε από την ηλικία των 19 ετών.

11. Catmull Ed/Creativity Inc

Ο συνιδρυτής της PIXAR, μιας από τις πιο δημιουργικές εταιρίες στον πλανήτη, υπογράφει το εγχειρίδιο αγαστής συνεργασίας ομάδων ώστε να καταφέρουν να φέρουν το καλύτερο αποτέλεσμα. Είναι ένας οδηγός για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με τον κινηματογράφο, τη μουσική, τις οπτικοακουστικές τέχνες και άλλους τομείς δημιουργίας.

Instagram... δεν έχουμε. Ούτε Facebook έχουμε. Twitter (ή Χ ή όπως αλλιώς το λένε)... ούτε από αυτό έχουμε.

Έχουμε όμως Google News (ακολούθησέ μας για να βλέπεις τις νέες μας αναρτήσεις) και Dailymotion (για να βλέπεις τις βιντεάρες μας)

Πως σου φάνηκε;

Σχόλια

https://www.mybites.gr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Γράψε εσύ το πρώτο σχόλιο για αυτό