Το παλιό τέρμα στο Γαλάτσι, όταν είχε αλάνες και πλατεία με τραπεζάκια
Φωτογραφία στη Γαλατσίου και Βεϊκου στα τέλη της δεκαετίας του 1960

Η φωτογραφία έχει τραβηχτεί στην κεντρική διασταύρωση του Γαλατσίου, γνωστή και ως Παλαιό Τέρμα, γιατί εκεί τερμάτιζε κάποτε το λεωφορείο του Γαλατσίου. Την εποχή της φωτογραφίας η διαδρομή έχει επεκταθεί μέχρι το Νέο Τέρμα, στην Τραλλέων, προς το οποίο κατευθύνεται το λεωφορείο. Η λήψη από την ταράτσα του ισογείου κτιρίου με το φαρμακείο, που βρίσκεται ακόμα και σήμερα στην αριστερή γωνία Γαλατσίου-Βεΐκου.

Η Πρωτοπαπαδάκη δεν έχει τη σημερινή της χάραξη. Ο δρόμος που βλέπουμε στο άκρο δεξιά είναι αυτός που σήμερα πηγαίνει γύρω από τη στενόμακρη πλατεία με το ηρώο και καταλήγει στην Αγίας Γλυκερίας, με την Εθνική Τράπεζα από τότε στη γωνία. Ευθεία μπροστά, εκεί όπου κατεβαίνει σήμερα η Πρωτοπαπαδάκη βρίσκονται κάποια μαγαζάκια και μπροστά τους αλάνες, που διαμορφώνουν μια άτυπη πλατεία με τραπεζάκια έξω. Πίσω τους διακρίνεται ο Πρωτοπαπαδάκη να κατηφορίζει από τα Τουρκοβούνια. Η ρυμοτόμηση θα γίνει κάπου στο πρώτο μισό της δεκαετίας του '70. Από αεροφωτογραφίες διαπιστεται ότι το 1972 τα κτίρια ήταν ακόμα εκεί ενώ το 1977 η διάνοιξη είχε ολοκληρωθεί.

Η φωτογραφία αναρτήθηκε από τον Nestor Lappas στην ομάδα "ΠΑΛΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ - Bus Oldtimers and Rebuilders"
Στιγμιότυπο από τη σημερινή μορφή του ίδιου σημείου

Instagram... δεν έχουμε. Ούτε Facebook έχουμε. Twitter (ή Χ ή όπως αλλιώς το λένε)... ούτε από αυτό έχουμε.

Έχουμε όμως Google News (ακολούθησέ μας για να βλέπεις τις νέες μας αναρτήσεις) και Dailymotion (για να βλέπεις τις βιντεάρες μας)

Πως σου φάνηκε;


Θα να σου αρέσουν και αυτά

Σχόλια

https://www.mybites.gr/assets/images/user-avatar-s.jpg
Γράψε εσύ το πρώτο σχόλιο για αυτό