Το πρώτο υποβρύχιο βίντεο που έγινε το 1914!
Σε αυτό φαίνεται ο Άγγλος εξερευνητή John Williamson να βουτά στη θάλασσα στις Μπαχάμες και να σκοτώνει έναν καρχαρία… δελεάζοντάς τον με έναν γάιδαρο!

Ένα σπάνιο βίντεο ήρθε στο φως της δημοσιότητας από το BBC, που είναι το πρώτο υποβρύχιο και η πρώτη ουσιαστικά βιντεοσκόπηση κάτω από το νερό, και χρονολογείται στο 1914. Σε αυτό φαίνεται ο Άγγλος εξερευνητή John Williamson να βουτά στη θάλασσα στις Μπαχάμες και να σκοτώνει έναν καρχαρία… δελεάζοντάς τον με έναν γάιδαρο!

Μόλις ο καρχαρίας έρχεται προς το ζώο, ένας από τους συνεργάτες του τον παγιδεύει σε έναν γάντζο και στη συνέχεια ο Williamson τον σκοτώνει. Τέλος, η ομάδα τραβά τον καρχαρία πάνω στη βάρκα. Το βίντεο, που τιτλοφορείται “In the Tropical Seas” (σ.σ. “Στην Τροπική Θάλασσα”) παρουσιάστηκε στο πρώτο επεισόδιο του Blue Planet II – ένα ντοκιμαντέρ του BBC για τους ωκεανούς της Γης. Πώς έγινε τώρα η εν λόγω λήψη;

Ήταν η επιθυμία του να δει τη ζωή κάτω από τα κύματα, που ώθησαν τον Williamson να εφεύρει την Φωτοσφαίρα, ώστε να μπορεί να κινηματογραφεί τον βυθό. Επρόκειτο για έναν σφαιρικό θάλαμο παρατήρησης με ένα μεγάλο γυάλινο παράθυρο, μέσα στον οποίο υπήρχε οξυγόνο, και εκεί έμπαινε ο κινηματογραφιστής.

Αυτή η “σφαίρα” συνδεόταν με το πλοίο με έναν μακρύ υδατοστεγή σωλήνα, ενώ ένα δυνατό φως έπεφτε από το πλοίο στο σημείο της κινηματογράφισης. Η επιλογή των πρώτων υποβρύχιων λήψεων ήταν οι Μπαχάμες, ακριβώς επειδή το ηλιακό φως μπορεί να φτάσει σε βάθος 50 μέτρων σε καθαρά νερά.

Stay tuned... Τα πιο ξεχωριστά άρθρα στον τοίχο σου!

Φτιάξε το δικό σου άρθρο, λίστα, poll, quiz ή δείξε ενδιαφέροντα video και φωτογραφίες

Φτιάξε κάτι δικό σου

Θα σου αρέσουν και αυτά

Ρίξε μια ματιά και σε αυτά!

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ;